instagram

wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

Posts Tagged ‘makanan kegemaran’

Abang Uwais…

kalo ditanyer dia suka makan aper…

dia banyak yang tak suka dari suka…

memilih…

tapi sekarang dah ok sikit…

kan saya penah citer dia tak suka langsung makan ayam..

sejak adik pengaruhi dia nengok upin ipin yang suka ayam goreng tu..

barula dia ok..tu pun makan bahagian luar yang garing2 sikit tu..yang lembik dia suruh adik habiskan…sabo jerla…

saya kalo nak suruh dia makan semua ayam goreng tu kena racik2 halus…lecehkan..daging pun sama cenggitu jugak kena buat..

melainkan ikan…dia suka ikan sebab isinyer gebu tak lekat kat gigi…

abang tak suka makanan lekat kat gigi nanti ader ulat katernyer….haha

ader jek alasan dia tu..

kalo sayur ok jer dia telan..

ayam tu kalo kita suap ader la perangai dia suka la nak muntahla aper la…kan..

uolllsss tau makanan keemaran terbaru dia skang ni…

Ha ni dia….

11406758543 2315e729e8 o Makanan kegemaran Abang Uwais

Roti Telur  katernyer..

2 biji dia boleh habiskan…..rileks jer..Haa amik ko…

pekena pulak ngan milo ais..

Tengokla tu muka heppi dapat makan roti canai…time ni tengah tunggu milo aisnyer tak sampai2 lagik…

suka sangat la dier…

kalo saya tak suka roti telur suka roti kosong jer…sedapnyer ai

Biasa kite orang gi makan ader satu kedai roti canai melayu sedap kat area rumah tu..

kuahnyer sedap betul…

abang siap hirup2 lagik..

suka tengok dia makan banyak gini..

 

 

 

 

 

Hamboi tajuk..

ate tak tau nak letak tajuk aperkan…

ok sekang mak hencik nak citer pasal makanan..

betulla macam tajuk kat atas tu makanan kegemaran saya..

saya ni suka makan tapi dedi kater saya ni memilih…

yer ker! itu persepsi dia…kenkawan pun cakap gitu…sah la tukan…

saya  ni orang kater tekak ni mesti nak kena makan nasi..

kalo tak dapat nasi menggigil jawabnyer kena makan walau sikit..

9666122140 ef1fd22df4 o makanan kegemaran saya

ni nasi lemak paling sedap..tarok ayam..telur mata ngan ikan bilis lebih..memang terangkat..

Nasi lemak ni tak ingat beli kat mana..

tapi yang saya ingat memang sedapppppppppppppp…

tapi tak leh makan selalu yek..hujung minggu sudah..lepas makan tidor…bangun pening lalat muahaha..

 

selain nasi mak hencik suka gak makan pelik2

ni my SIL kak lin yang ajor makan  chee cheong fun

9666119918 58909392fc o makanan kegemaran saya

ni ENTRI pasal chee cheong fun yang sedap tu..

rasanyer memang superb kalo hujung minggu kalo teringin nak makan memang kena pi Ipoh…

9666120364 bd8e139b17 o makanan kegemaran saya

makan pulak ngan wantan goreng kecik comel ni..

memang sangat sedap…

Dan..

ni Yong Tau foo

 

9662890081 c3d721f921 o makanan kegemaran saya

sedap jugak…

Beli kat Sogo rasanyer..

 

 

Dan ini makanan yang paling best

tahap meletop…

nasi Ganja Ipoh..* telan ailio*

memang terbaik untuk  saya  yang suka kari..

ni ENTRI  nasi Ganja Ipoh

8647435572 033028a06f makanan kegemaran saya

semuanya sedap-sedap melampaukan..

 

 

 

 

 

 

 

pixel makanan kegemaran saya