instagram

wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

Posts Tagged ‘Resepi sengkuang calit’

Meh..meh

kali ni…

kiter makan sengkuang calit pulok…

Adik la ni…suka sangat la ngan sengkuang calit..

Siap mintak kacang  lebih..tu yang tak tahan tu..

tak pa,  mintak apaper pun sebab mami wat sendiri yer dak..

kalo kat kedai beli 2 hinggit sepotong…

kalo wat sendiri kat umah 2 hinggit berpotong2 sengkuang calit dapat special lagi..

kacang lebih, nak kuah rojak lebih, semuanyer boleh…muahaha

11331294413 2d919074fd o sengkuang calit kacang lebih untuk adik

nah siap 4 potong sengkuang calit  untuk adik…

11331242414 b724242aba o sengkuang calit kacang lebih untuk adik

Budak muka heppi maminyer buat sengkuang calit special  kacang lebih penuh kasih sayang lagi…hehe

11331213046 c520c202ae o sengkuang calit kacang lebih untuk adik

eh acaner…saya lak telan ailio…nengok sengkuang calit ni…ermmm

sedap uollsss..makan sngkuang calit ni…

tu yang jadi fav adik tu…abang tak berminat katernyer kuah rojak tu busuk…

sabo jerla…

adik jugak bagus..kalo bab-bab makan buah memang no1..

11331295273 151bbbc707 o sengkuang calit kacang lebih untuk adik

tengok adik tu dia dah start nak calit dah tu muahaha..

11331142355 73714842de o sengkuang calit kacang lebih untuk adik

sengkuang calit rasa manis2 pedas kuah rojak mak bee tu….

dengan gigitan kriuk-kriuk kacang  tu…memang power rasa dia…ok (cam iklan pulok)

Boleh cuba untuk anak2 kita….

★★ ★★ ★★ 

Cara buat sengkuang calit ni mudah ajer yek.

Senkuang di potong ikut sukati nak tebal ke nipis…kalo saya buat sedang2 nipis idak tebal pun dak..

kemudian calitkan rojak mak bee yang power tu…

dan tabur kacang  tumbuk…(saya beli kacang cap tangan ngan yin)

dah siap…boleh hidang…

pixel sengkuang calit kacang lebih untuk adik