instagram

wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

Posts Tagged ‘sosej egg with love’

Assalamualaikum (✿◠‿◠)…*senyum anjer2 sara…

kejap jer dah hari Isnin…

kejap  jer seminggu ..

minggu depan dah raya haji…kan…kan…

tak sabar nak balik kampung…

rindu keluarga…nak heppi2 bersama..

….

Ni aktiviti minngu lepas…time saya rajin masak2 uolllsss…

hehe,,

pepagi lagi dah nak masak pukul lapan setengah dah nak masak sarapan pagi…

semangat kater ko…

dedi pun pelik haha…lantok…

” mami rajinnyer…hari ni..katernyer…

“tak sabar nak rasa masakan mami”… waaaa…kemainkan..

sedang siap-siap nak masak tetibe gas abis…adoi la…

terus dedi cakap “dapur tu tokojut”…haha…

cecepat dedi order…15 minit lepas tu baru gas sampai..

baru jer nak masak awal last 9.30 baru boleh start…

Masak Ape la agaknyer…muahaha…

nengok…nengok…

Ala masak telur je pun cuma kelainan nyer masak dengan sosej love…gitu…

idea nak masaktu  biler mengoogle makanan..

jumpa resepi ni …

terus semangat  nak masak untuk anak-anak…gitu kisahnyer

Ok Macam biasa bahan-bahan nak buat sosej egg with love ni

mudah jer uolllsss

 Sosej yang direbus

 Telur

 lidi

 Moyonis, pepper & sos

10114705833 a560a49a8a o sarapan untuk anak | sosej egg with love

sosej tu kena rebus dulu uolllss ..nanti kalo buat terus,

tak terbentuk pulak lovenyer tu kang..potah riuk sosej tu…hehe

10114551414 013f02d916 o sarapan untuk anak | sosej egg with love

ok mula-mula

potong dua macam kat atas tu lepastu bentukkan love tu…

dan..

kena buat dengan penuh kasih sayang baru la cantik bentuk lovenyer tu…haha

biler dah menjadi love tu…

sematkan lidi…

nengok jer contoh kat atas tu..

 

10114601415 b817b19f2d o sarapan untuk anak | sosej egg with love

dah siap empat…

cantik tak love kitew…hewhew

dah siap love tu

maka..

jom kiter masakkan dengan telur

10114641486 af78916f76 o sarapan untuk anak | sosej egg with love

macam biasa panaskan pan …letak minyak dalam sesudu gitu..

masukkan telur sikit dulu..

bagi dia mengeras kat bawah tu.untuk elak dari bocor..

lepas tu..

masukkan semua telur …macam kat atas tu…

dan tutup kejap telur tadi…untuk cepat sikit masak…

dan biler dah masak angkat…

Dan inilah rupanyer

biler dah masak…

sosej egg with love kiter tadik…auwww

letak sos dan mayonis..tabur pepper…

10114601085 6872ee6bfc o sarapan untuk anak | sosej egg with love

ni sosej egg untuk adik..

“comelnyer”  adik cakap…kembang hidung maknyer hehe

budak-budak ni suka sangat..

adik siap makan 2 tu pun tak cukup…

10114551644 3cdd31ab9e o sarapan untuk anak | sosej egg with love

nengok la tu kemain teruja nak makan..

abang siap makan 3 ketul makpaknyer pun makan 2,3 ketul jugak hehe..

jenuh juga saya buat..memula ingat nak buat 4 jer..untuk sorang satu…

tak cukup..

tambah 6 ,7  lagi…hehe

bukan sajer anak-anak suka makpaknyer pun suka jugak sosej telur ni…

nyum-nyum….sedap…

nanti mami buat lagi yer anak-anak…

 

pixel sarapan untuk anak | sosej egg with love