wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

19 Nov

taman rekreasi gunung lang ipoh | gunung lang ipoh

Author:lizz

taman rekreasi gunung lang ipoh | gunung lang ipoh 

salam semua….ermm  seronoknyer cuti panjang kan….

Cuti pepanjang gini pastinyer berjalan adalah agenda utama yer dak..haritukan saya kan citer gi perak…inilah rentetannyer tu…kemain best tau…kali kite orang gi jalan-ke taman rekreasi  Gunung Lang…korang pernah pegi tak?  seronok sangat…serius memang best…Gunung lang terletak  di Jalan Kuala Kangsar…pemandangan memang indah udara nyaman .

gunung lang taman rekreasi gunung lang ipoh | gunung lang ipoh

 Gunung lang ni cantik sangat siap ader air terjun dan pemandangan bukit batu kapur adik ngan abang kemain  suka..


taman rekreasi gunung lang5 taman rekreasi gunung lang ipoh | gunung lang ipoh sampai jer landing kat sini….terus buat peace tak pandang kemera…abang buat muka haper tah tak sabar nak main la tu…

naik bot gunung lang taman rekreasi gunung lang ipoh | gunung lang ipoh

kiteorang memain kat air terjun ternampak bot…baru tau ader bot nak ke Kawasan Rekreasi Gunung Lang…apalagi terus jer beli tiket pakej siap ngan makanan ikan sekali untuk anak-anak… harga tiket RM 3 untuk dewasa dan kanak2 dalam 50 sen kot…luper lak memang murah sangat…berbaloi-baloi…tak sampai 10 hinggit boleh menikmati keindahan alam siap naik bot tengok ikan2 Uwais & qaysara paling happy…
gunung lang kuala kangsar taman rekreasi gunung lang ipoh | gunung lang ipoh

Uwais & Arrayan jap2 gi belakang jap2 kedepan haru betul…jakun…jarang naik bot…

gunung lang di ipoh taman rekreasi gunung lang ipoh | gunung lang ipoh

Uwais siap suruh saya snap gambar dier katenyer kat sini cantik…eh ko ni bang…kemain tau…lepas tu landing ngan Arrayan tengok ikan…sekejap jer dah sampai…kemain bising abang ngan Arrayan macam2 dierang bercerita…

gunung lang 2 taman rekreasi gunung lang ipoh | gunung lang ipoh

Dah pun sampai adik belum aper-2 dah nak susu sib baik ader air bunga..boleh gantikan susu kalau tak mau melaung nak susu…hehe…sampai2 terus berlari-lari budak2 ni…

gunung lang 3 taman rekreasi gunung lang ipoh | gunung lang ipoh

tengok la tu kemana2 tah dierang ni berlari-lari kesian dierang ni maklum la jarang gi tempat2 gini sekali bawak jakun semua benda dierang pelik …klakar tau…

taman rekreasi gunung lang taman rekreasi gunung lang ipoh | gunung lang ipoh

sementera dierang ni berkejaran berlari sempat lagi snap pemandangan kat sini….Cantikkan taman ni…memang sesuai untuk gambar kahwin…tetibe

gunung lang 4 taman rekreasi gunung lang ipoh | gunung lang ipoh

tau tak dierang ni berenti berlari…biler nampak satu tempat ni…semua diam tau tak dierang duk memerhatikan aper…
gunung lang 5 taman rekreasi gunung lang ipoh | gunung lang ipoh

Ha ni dia arnab…adik suka sangat ngan arnab tu…siap nak bawak balik yang kecik comel tu…

gunung lang 8 taman rekreasi gunung lang ipoh | gunung lang ipoh

Habis tengok arnab ajak dierang kesini…rumah ni antik sungguh…apalagi ajak dierang ni bergambo la.. tapi…bebudak  ni biler diajak bergambar kemain susah…tak nak bagi komitmen langsung….nak berlari je tau geram mak tau…maknyer yang bersemangat…hahagunung lang 9 taman rekreasi gunung lang ipoh | gunung lang ipoh

Tengok aksi adik tu…terpaksa la tu…cubit pipi kang…

gunung lang 10 taman rekreasi gunung lang ipoh | gunung lang ipoh

Menara tinjau gunung lang ni pun ai snap lawa tau tapi malas nak menangga keatas penat ooo…nampak tak kat sebelah tu ader taman permainan…dierang dah berlari kesitu dah…

 slide gunung lang taman rekreasi gunung lang ipoh | gunung lang ipoh

muka penat tapi aktif lagi berslidekan dik

main kuda taman rekreasi gunung lang ipoh | gunung lang ipoh

naik kuda kopak haha…

merajuk taman rekreasi gunung lang ipoh | gunung lang ipoh

merajuk nak naik buai…comelnyer geram mummy tengok…

taman rekreasi gunung lang 2 taman rekreasi gunung lang ipoh | gunung lang ipoh

Dah ok biler dapat naik buai…

tasik gunung lang3 taman rekreasi gunung lang ipoh | gunung lang ipoh

abang kemana hala tah…sempat snap time ni jer…biasala abang kejap kesana…kejap kesini…sib baik ader manager yang jage…dier…hikhik

tasik gunung lang4 taman rekreasi gunung lang ipoh | gunung lang ipoh

ni dia gambar sekeluarga yang susah sangat nak disnap…maklumla memasing ader tugas…adik ngan abang muka tak sabar nak bagi makan ikan…

tasik gunung lang taman rekreasi gunung lang ipoh | gunung lang ipoh
Ha tu dia…aksi anak beranak bagi makan ikan…. sekali…labi2 yang makan daa…ikan tidak timbul….hoho
ok dah  habis bagi makan ikan kiter balik naik bot lagi…anak-anak sangat happy kesini…lain kali nak gi lagi…
bye..bye gunung lang
pixel taman rekreasi gunung lang ipoh | gunung lang ipoh

11 Responses to “taman rekreasi gunung lang ipoh | gunung lang ipoh”

  1. lieyalatif says:

    subhanallah!! cantiknye view kat situ lizz…tenang jek kan…cantik laaaaa…lieya kalo tempat2 gini lieya suke…pantai2 tu kureng sikit sbb melekit berpasir…..

    hoilaaaaa!! selimnye paha ko lizz…makan hati mak tgk tauuuu…mmg cun pakai skinny jeans …

    re: liz, lieya berani buat scalling sbb bace entry lizz laaa …..lupe nak mention dlm blog ….

  2. mamyharraz says:

    lawanya pemandangan kt situ..harga bot pun murah sgt kan.mmg berbaloilah :D

    ank sy pun sama susah nak kerjasama kalau nak snap gambar..kot dia nak pun siap kena ugut tu pun muka keterpaksaan jer hehe..

  3. cho zila says:

    tiap kali balik kampung dan gi ipoh nak gi sini tak terpergi lagi.. slm ini tak penah lagi gi.. murah yerk …

  4. izan ishak says:

    cantiknya pemandangan kat situ lizz… ditambah pulak dgn snapshot yg mmg superb! hehe…adik kena paksa amik gmbr eh…

  5. Kakzakie says:

    Biaslah Lizz… anak-anak kalau jumpa rabbit memang suka. Sebab gebus bulu dia tu. Tapi cuba suruh tangkap mesti tak berani punya.

  6. anne says:

    cantiknya..tak pernah dengar pulak gunung lang ni… mungkin kalau ke utara bolehlah singgah.

  7. Myra Jay says:

    Cantik dan nyaman terasa…

    Syoknyer, rasa macam nak terjah jugak :D

  8. maszmadi says:

    wah!!!!! bestnyer…

  9. LYAFRINA says:

    bestnyer… cantik & mdamaikan tmpat ni.lya pnh ke tempat pgunungan mcm ni

  10. Ajumohit says:

    alahai kalau tahu tempat ni boleh singgah hari tu hihi, mmg cantik lizz, tiket murah sangat

  11. IntaNBerliaN says:

    Ya Allah.. cantik upanya gunung lang ni… sy walaupun duk sini.. sekali pun xpnh g…


Leave a Reply

Current day month ye@r *