wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

31 Oct

tempat makan ikan patin temerloh | kedai ikan patin pak usop

Author:lizz

Masa balik kampung hari tu…

dah sampai area temerloh gitu..

telepon mak su..tanyer dier masak ker idok…jawapannyer nan ador…muahaha..

mak pi kenduri jadik yok la kitew makan dulu….sebelum balik…

Hapalagi kita pi carik gulai ikan patin la kan…

orang kater tempat tersohor Gulai ikan patin kat temerloh ni…

kedai ikan patin pak usop…

10576555144 c4c96eacb9 o tempat makan ikan patin temerloh | kedai ikan patin pak usop

Kiteorang sampai ngam2 tempat duduk penuh…haih ni yang lemah ni..

en Dedi ni bukan boleh tempat sesak gini…

mula ajak pi makan tempat lain

saya buat dek jek la kan …

dah lama tak makan kat sini..dah sampai makan jerla…hehe

nasib baik dia ok…

Dedi pi pilih lauk pauk untuk dia dan anak2 katernyer…

saya carik tempat duduk..

walopon panas terik Orang ramai…nasi habis…

kiteorang bertabah jerla…dalam hati pedih gak..muahaha

10576555844 b2f3b02af4 o tempat makan ikan patin temerloh | kedai ikan patin pak usop

ni lauk saya ngan Mak teh Itu jer yang ado…sayur semua dah habis…

Nasib baik gulai ikan patin ader…

Menu dedi ngan anak2 tak sempat amik…

time ni makan bersesak-sesak…

kiteorang makan tu pun bergilir-gilir

tempat duduk terlalu terhad haihhhhhhh….

10576487585 12dfabb5dd o tempat makan ikan patin temerloh | kedai ikan patin pak usop

Ni air jagung…sedap giler…oooooo

kiteorang order pun sebab nengok ramai sangat yang order air jagung ni..

tak menghampakan…

meletop-letop sedapnyer tu..haha

10576557424 fc61133b7a o tempat makan ikan patin temerloh | kedai ikan patin pak usop

Ni gulai ikan patin yang fames emes tu…

Rasanyer ok …Dedi suka

kuah dier macam cair sikit..

kiteorang makan isi jer kuahnyer dedi yang hirup…

kiteorang ni jenis tak reti nak hirup2 kuah ni…

10576486165 b870a3a2f5 o tempat makan ikan patin temerloh | kedai ikan patin pak usop

budak sorang ni…makan tak seberapa sangat..

minum air jer yang lebih…

makan sesuap hirup air…

habis air jagung mak ko ni nak…hahahaha..

10576528356 3644fd6d10 o tempat makan ikan patin temerloh | kedai ikan patin pak usop

abang suka la makan kat sini..

dia kan penggemor gulai ikan patin…

siap menambah lagik..

dah habis makan nak pi basuh tangan pun kena tunggu..

nak tumpang basuh tangan kat kedai sebelah kena sound..haha

tuan kedai tu siap cakap jangan duduk kat kedai sebelah atau basuh tangan kat sana nanti kena marah..

dah gitu pulak…ishish…

Apapun sedap jugala makan kat sini…

uolllsss kalo singgah temerloh ni boleh cuba makan kat sini..

 

 

 

 

pixel tempat makan ikan patin temerloh | kedai ikan patin pak usop

21 Responses to “tempat makan ikan patin temerloh | kedai ikan patin pak usop”

  1. Mizz Aiza says:

    tak makan ikan patin.. ramai orang cakap sedap..

  2. Zaza says:

    emm selalunya gulai ikan patin ada tempoyak kan Lizz.. ai tak mkn tempoyak.. heee
    kalau dah penuh org kat kedai tu mst sedap tu.. eh kenapa org kedai sebelah tu nak sound2 plakk jeles ke apo..

  3. suriaamanda says:

    SA sangat suka ikan patin…tp x pernah pi makan kat temerloh lagi…selalu beli ikan dan masak sendiri…kadang2 terbeli ikan x sedap..kuat bau lumpur…

  4. Nadia Rashid says:

    walaupun takde sayur lengkap..ulam2 ngan ikan pekasam mcm tu pun sy boleh abis nasi sepinggan tau..sedap nyer ikan patin tu..nanti nak cr lah kedai pak usop ni..

  5. mummydearie says:

    Cuma nampak air jagung tu aje. Sedapnya alahai…

  6. Ada makan juga hari tu, but bukan kat sinilah. but not bad jugalah !

  7. mamamya says:

    aduhai…terliur tgk gulai ikan patin tu.. kebetulan smlm jumpa kat fb ada restoran jual gulai ikan patin ni kat melaka..katanya owner tu mmg asal dr temerloh… ada masa nnti nak p try lah….

  8. nza says:

    Lizz org pahang rupanya ye..ikan patin masak tempoyak mmg femes..anak akak yg blajar kt kuantan tu dh mula jatuh cinta dgn ikan patin masak tempoyak nie….

  9. jijah says:

    teringin gt nak makan ikan patin ni kak.. xpernah mkn.. g phg pon x.. huu

  10. tiha says:

    wahh sedapnya, .ni yang kat kedai ada udang galoh tu yek ? :)

  11. Kakzakie Purvit says:

    Kira tempat Lizz makan ni memang tempat yg femes dgn ikan patin. Bila makan pun sampai kena tunggu kerusi kosong sah-sah sedaplah – ramai yg dah tahu.

    Itu sebab gerai sebelah jeles kotso tak bagilah org makan tempat lain cuci tangan tempat dia:)

  12. rasp says:

    yum yum yummylicious…..
    kalo i mesti makan bertambah2…
    tak pandang dah kiri kanan….

  13. zee says:

    kalo bersesak gitu memang tak sanggup lizz tapi kalo berbaloi lepas makan tu kira okey la..

  14. dana says:

    apa yg atas air jagung tuh lizz? nengok pun sedap air jagung tuh… ikan patin tak pyh cite comfirm sedap nyer

  15. Nora Karim says:

    hampir 5 tahun dok pahang… tak pernah mkn pun ikan patin tempoyak ni… tapi org cakap mmg sedap…

  16. Nafira says:

    mahal x harga ikan patin tuh Lizz.
    zura pernah makan kat RnR kat LPT. harga boleh laa.

  17. mamyharraz says:

    air jagung buat sy terliur.
    kedai melayu gitulah sy pun pernah berdepan situasi gini..kemain tuan kedai marah kita duduk tempat dia then order pulak mknana dr kedai sebelah padahal kedai sebelah je.punn

  18. daddyziyyad says:

    amboiii…sampai kedai sebelah tu sound…tu la pelik tgk style melayu berniaga…tak boleh nak bekerjasama…

    Mahal tak harga ikan patin nya?
    Saya nak jugak JJCM makan ikat patin temerloh..
    Cuma takut terkena macam dlm berita tu..sekeping ikan patin beratus ringgit…hahahaha

  19. Punya la ramai sampai makan pun bergilir ye kak. kalau saya tidak la nak makan kedai macam ni. haha

  20. IntaNBerliaN says:

    Adehhhhh telan air liur saya.. saya mmg pengemar makanan gini.. ikan patin

  21. amirah says:

    aduiiii…sedapnyaaaa.,…favourite saya ni…


Leave a Reply

Current day month ye@r *