wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

9 Apr

tempat makan sedap di puchong | Restoran Alissara Original Thai Cuisine

Author:lizz

 

hoyehhh…semangat sikit hari ni..

jangan memalas yer…hehe

Hari ni nak cerita pasal makan…

makan kan best…

sejak 2 menjak hobinyer adelah makan…makan…makan

Hari minggu hari tu…

malas nak masak…saya letih mengemas wrap barang-barang pindah..

tak lama lagi nak kena angkut…

penat..

tu yang makan kat luar..*tetibe penat tadi bukan malasker…

tak mengapa sebab ader orang nak belanja ai ok jer..

terima sajork…

kemain susah nak pilih tempat makan sedap… tekak ni rasa nak  makan ala-ala thai gitu..

kat puchong ni susah sikit nak carik tempat makan sedap ala thai..

cuma..

Restoran Alissara Alissara Thai Cuisine ni jer yang best dan memang menepati citarasa kiteorang…

 8633824406 16cf480cff tempat makan sedap di puchong | Restoran Alissara Original Thai Cuisine

abang cam biasa…kecik2 dulu bawak buku skarang dia bawak ultraman hehe

main lawan2 sampai tercampak dalam nasi mummy…

mak teh si tukang belanjer…dia cakap nak makan aper dia belanjer…

8633826880 3f755801c5 tempat makan sedap di puchong | Restoran Alissara Original Thai Cuisine

Gini la rupa menunyer…tenguk tu adik posing cam mummy jer…sara tu muka kenyang…dah balun bubur nasi kat mcd tadi…macam-macam menu thai tu ader kat sini…biasala tomyam, sup2 thai, udang goreng kunyit, Ikan Kerapu Goreng Sweet Sour  dan sayur semuanyer ala thai dan yang paling best ader pencuci mulut aderlah Pulut Mangga

Ini makanan aderlah saya yang punyer…Nasi ayam kaprau sedap, pedas menyengat…tahap menangis…tapi licin saya makan…makan tanpa bercakap dan telinga berasap…

8633824272 d867f4cf19 tempat makan sedap di puchong | Restoran Alissara Original Thai Cuisine

ni pulak nasi goreng Alissara pun best jugak…ini makteh yang oder…yang ni tak pedas…8633824298 623ce3057d tempat makan sedap di puchong | Restoran Alissara Original Thai Cuisine

tambahan penyedap mulut…sambal belacan ngan ulam…sambal belacan tu mabeles tau..8633824176 9277eca96b tempat makan sedap di puchong | Restoran Alissara Original Thai Cuisine

ni pulak Mee kari *daddy dia tak order nasi katernyer nak diet…sedap jugak…memang sedap tau saya pun tumpang sekaki hirup kuah…

8633824532 a6bb860324 tempat makan sedap di puchong | Restoran Alissara Original Thai Cuisine

macam biasa saya minum fresh oren kalo minum kat sini…sirap laici tu makteh punyer…mr daddy minum air suam…dia memang kat maner2 pun minum air suam…abang n adik  semua dah kenyang air pun tak nak minum kekadang jer mengecek fresh oren mummynyer…
8634041266 8d79ccbe74 tempat makan sedap di puchong | Restoran Alissara Original Thai Cuisine

ni last kiteorang makan maklum la pencuci mulut…makan lastlakan perut dah kenyang makan pulut mangga…bertambah sendat perut ku ini…hehe  saya ngan mak teh jer makan daddy tak suka mend2 macam ni…Pulut mangga ni sedap tapi sedap lagi pulut mangga kat kg Baru…

8632934089 762f1e533d tempat makan sedap di puchong | Restoran Alissara Original Thai Cuisine

ok dah kenyang perut..hati pun dah senang…hehe

bye….

Info

tempat makan sedap di puchong | Restoran Alissara Original Thai Cuisine 

Cs23 Jalan Indah 3/2
Taman Puchong Indah
Puchong
03-80624205

 

 

 

 

 

pixel tempat makan sedap di puchong | Restoran Alissara Original Thai Cuisine

11 Responses to “tempat makan sedap di puchong | Restoran Alissara Original Thai Cuisine”

  1. dana says:

    bestnyer nengok segala menu2 tuh, tp yg bestnyer ada mee kari kt menu kedai thai… kalu akak ke puchong mau tak tau mana nk mkn yg best2… kt kl nih pun lum abis pusing

  2. Nafira says:

    uwaaaaaaaa… menangis tengok menu.. lagi2 pulut mangga tuh.. tak menahan terliur~

  3. Lieyalatif says:

    Wow!!! Pulut mangga!!! X penah lieya makan lizz…dati dulu nak cube sebenarnye….boleh laa try nanti nih….tgk menu lizz semua nampak sedap2 nih…..

  4. looks yummy to me…semua pown menyelerakan…

  5. wahida says:

    adoi la hai….tergugat iman aku tgk nasi yg ko mkn tu nok…dah ko ckp pedas, lagilah aku terliur…aku suka giler nasi pedas2 ni nok…

    pulut mangga tu pun buat aku kecur air liur…cis….

  6. Rinna says:

    Sedapnyaa tgk makanan tuh semua.. nyummy

  7. nens says:

    haha..adik tiru mama die pose..comel jekk..
    makanan sume2 ni..buat sy terliur je..sy suka sgt kalo ns.goreng kampong buat pedas2!
    suka2 sgt2!

  8. puan kutu says:

    makan reramai cmni mmg meriah.tmbh best ada org belanja kan..:)

  9. Nora Karim says:

    Nampak sedap semuanya…! Yum yum… Org belanja… Bertambah2 sedapnya.. hehehe

  10. cho zila says:

    alisara memang best tak di pertikaikan lagi .. hargpapun mampu milik sebab berpadanan ngan rasa dia.. akak mesti pilih…

  11. mohd azrul says:

    Sy azrul ingin bertanya utk menghantar kueh bakar @ kueh bunga satu biji rm3 dan spotong kecil rm0.40.sekira nya boleh sila reply kepada sy.selain itu juga sy suppl air jus kotak lacnor dan suntop serta mkanan frozen karipap dan ice cream goreng.tq..


Leave a Reply

Current day month ye@r *