wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

22 Feb

Teringat dizaman remaja di UItm

Author:lizz

Salam semua…harap2 semuanya sihat-sihat belaka…tapi mummy diserang demam selsema….skang ni slalu jer tak sihat…kerja pulak menimbun menunggu dioffice tapi bz2 pun sempat gak ngelamun orang kata nak cari Idea…kan betul tak?…tetiba jer teringat zaman remaja dulu zaman2 kat Uitm kenangan bersama kawan2 yang semuanya hebat2…belaka almaklumla semuanya kepala masuk air time giler datang habis..gelak bagai nak gila kisahnyer..sebabnya semuanya satu  fakulti tapi department jer berlainan sapa tak kenal fakulti FSSR dulu hidup penuh dengan tak tdo malam wat kejer bertukang kayu la buat drawing  charcoal bukan cangkul yer   yang berhabuk hitam habis  sampai ader yang kena  asma akibat terlampau rajin melukis sampai ke pagi saper yang ambik seni pastinya tau dan ader  kenangan ni kan…

Biasanya budak2 art ni lain dr yang lain sikit… pakaian pun kadang orang dah kenal2 ala2 ranggi pastu colour pun terang biasa la budak ART kadang2 datang hari nak melawa berseri2 muka gi kelas kalu time ARTWORK  kena buat menimbun semuanya cam selekeh mata lebam bertimbun bawah mata huhu…terutama masa part 1 sampai part 3 menimbun ko keje melukis sebesar alam ader …melukis muka sendiri kalo tak lawa siap kena gelakkan lagi masa tu tapi mummy tetap berusaha nak mencantikkanpotret  muka sendiri ni supaya tak  buruk tak tido 4 hari itu dulu  lecturer time tu semuanya singa2 belaka kalau silap sikit bakar artwork kita pastu pijak2 lagi pastu silap2  baling kat muka lagi  kesian kan tapi itu yang membuatkan kita berjaya dan rajin berusaha…. tiba2 skema pulak…tapi study kat sini memang best dan banyak nostalgia…

Kat Uitm ni la banyak kenangan yang tersimpan dan jumpa kawan2 semuanya cantik2 comel2 n manis2 semuanya…yang pandai lukis oil painting…yang pandai wat sculpture…yang pandai print baju…yang pandai ambik gambar…yang pandai buat batik dan menjahit dan kami menjadi bidan terjun kalau takder model dan ader pandai buat design komputer…yang sememang best tak ingat…Khas untuk kawan2 1999-2003 aku rindu kat korang semua LIA FESYEN yang pandai wat Mee Bandung, Umai yang gebu, Dila gadis melayu yang cantik, Chiekien yang paling  lembut dan sopan, Anis orang pertama yang ader makeup mac & Estee lauder dan cantik..kakzu adalah ustazah kiteorang, Roha orang yang suka gelak besar, Ita yang manis yang telah berjaya meletupkan lilin batik sampai ker atap rumah sewa….tahniah dan  Fit orang yang paling awal kahwin antara kami…dan tak lupa my best friend forever Mastura yang sangat manis dan aku sangat suka kaco ko ngan kimin dulu hehehe…

pixel Teringat dizaman remaja di UItm

2 Responses to “Teringat dizaman remaja di UItm”

  1. Mommy Aqil says:

    urghh..tetiba rindu jugak kt time study dulu..best kan mummy?rasa mcm nak balik balik kt zaman dulu je..hihihi..

  2. Pendekar Berkuda says:

    wuhuhuhu… macam best je ni…

    Pendekar bekas student UTMKL.. hoho..

    MELEPAK SINI JE


Leave a Reply

Current day month ye@r *