wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

21 Sep

tip menjaga hati suami

Author:lizz

tip menjaga hati suami | tip jaga hati suami 
suami isteri tip menjaga hati suami

Wah kemain lagik kan siap ader tip menjaga hati suami gitu kan…yerla saya baru pi ceramah Ustaz Don…. tetibekan….

  • tip menjaga hati suami  saya dapat email  yang member2 forward  memang saya kemain kusyuk bacer lakan nak2  bacer email gini pastu duk remind satu-satu sayer ader tak buat  kat suami saya yang tercinta….ok jom kiter baca tip2 nyer….
  •  Setiap kali sebelum berpisah  samaada keluar rumah atau gi kerja kita perlu  Cium tangan suami kita. Ooooh  Saya selalu gak buat tapi biler gaduh2 jer kadang terlupa hehe…
  • .Jika berpisah lebih dari sehari kalau ader kerja  luar daerah, kena tambah  lagi dengan pelukan dan ciuman kat bibir en suami.
  •  Kalau sibuk maner pun kita kat tempat kerja  luangkan masa  menelefon en suami sekurang-kurangnya sekali walau hanya  untuk tanya contohnyer dia kat maner tengah buat aper…makan aper…tanya lah aper-aper….selalu gak ni…tapi bila nak balik…hehe tanya suami kesayangan kat maner…
  •  Yang ni saya suker….Sentiasa ucapkan kata-kata sayang seperti I love you sepenuh hati sebelum keluar kemana-mana, time nak letak phone  dan sebelum tidur…romantik gitu…terasa disayangi ko…
  •  Cari peluang untuk makan tengah hari bersama kerana pastinya ia tiada anak-anak jika pada hari berkerja….jarang-jarang berlaku kat saya…
  • Amalkan bertanya apa yang berlaku sepanjang hari selepas pulang dari kerja sebagai tanda mengambil berat dan memberi peluang pasangan meluahkan perasaan.
  •  Luangkan masa untuk berbual tentang apa sahaja dari isu rumah tangga hinggalah politik semasa sebelum tidur. yang ni en daddy biasanyer selalu cerita macam2 topik….dari satu cerita kesatu cerita…macam2 dia nak cerita kat saya…saya cuma cerita sikit jer…banyak dengan dia cerita best tau dia penceramah bebas untuk saya haha..
  •  Teman  Suami  semasa menonton rancangan kegemaran mereka walaupun  sambil baca buku atau majalah  misalnya…  apa yang penting ada berada disisi suami kita….bila tang ni cam susah sikit agak boring nak teman dier tengok TV bayangkan duk tengok National Geography & History saya tengok kejap dah ngantuk…melainkan nonton Kimora @ American Next Top model baru cerah sikit mater…tapi En Daddy pulak tak suker dia membebel tengok mende yang tak der Faedah….Last tengok Chanel masak2 703 baru sesame tengok  layan jugakla….ni lah Chanel yang kiteorang berdua boleh tengok sesame…
  •  Amalkan sembahyang berjemaah semasa di rumah, berdoa bersama serta bersalam-salaman…Inilah Tip paling penting saya raser untuk mengekalkan kebahagian dalam rumahtangga kiter….Hari tu Ustaz Don ader cakap….ceiiiiiii ustaz Don cakap Takkan bahagia rumahtangga kiter kalau tidak sembahyang berjemah suami isteri…lakukan sekurangnyer berjemaah sekali sehari…
  •  Biasakan bergilir gelas atau pinggan time makan dan  tak  segan atau geli untuk habiskan makanan atau minuman suami…
  •  Bergurau senda  dalam rumah tangga  penting jugak, ceritalah  bender2  kelakar, teka teki atau apa sajer  yang membolehkan anda ketawa bersama. Ini tiap hari daddy buat kelakar kiteorang anak beranak tukang gelak…
  • Sentiasa menyimpan tekad untuk menjadi isteri yang baik dalam rumah tangga bahagia kerana fikiran positif akan memudahkan kita mencapai matlamat tersebut.

Jom kita sama2 praktikkan tip2 ni…moga tip  yang saya kongsikan dapat membantu korang memikat lagi hati suami memasing..saper yang tak nak pikat hati suami yer dak bila dah berjaya pikat hatinya pastinya bahagiakan..Daaaaaaaa

pixel tip menjaga hati suami

Leave a Reply

Current day month ye@r *