wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

4 Jan

Tip tidur lena | Jom tidur dengan lebih lena cara mummycute

Author:lizz

Tip tidur lena | Jom tidur dengan lebih lena cara mummycute

 

tidur lena Tip tidur lena | Jom tidur dengan lebih lena cara mummycuteEmmm susahnyer nak tidur….kekadang kiter memang susah nak tidokan terutama kalo kepala berserabut duk memikir macam2..haa kat sini saya nak kongsikan sikit macamana nak tidur lena

  1. Pastikan kita tidur apabila benar mengantuk…kalo tak ngantuk camaner nak lelap kan…
  2. Jangan sesekali membaca atau nonton tv atas katil kerana menurut Dr Alex Clerk, ketua jabatan Stanford sleep Disorder Clinic di Palo Alt, aktiviti tersebut adalah waking activity.
  3. Relak dulu sebelum tidur dan lakukan aktiviti pernafasan dan rehatkan otot-otot badan kiter yang utama bermula dari ibu jari kaki berakhir didahi…
  4. Pastikan  90 minit sebelum tidur jangan melakukan terlalu banyak memikir rilek2 jerkan…kan nak tido toksah lah memikir bebanyak…
  5. Masa baring2 tu…dalam masa 15 minit kalo tak lelap gi…eloklak bancuh segelas susu dan minum…
  6. Untuk dapat tidur yang lebih lena pastikan  bilik kita sejuk dan nyaman serta kemas.
  7. Bersenam pada awal pagi atau awal petang…jangan bersenam 3 jam sebelum tidur.
  8. Makan dua atau 3 jam sebelum tidur untuk penghadaman makanan yang lebih baik.
  9. Jangan sesakali ambil kafein alcohol dan merokok 2 atau 3 jam sebelum tidur.
pixel Tip tidur lena | Jom tidur dengan lebih lena cara mummycute

5 Responses to “Tip tidur lena | Jom tidur dengan lebih lena cara mummycute”

  1. rozuan says:

    jangan minum kopi nanti lagi x leh tido

  2. PELANGI says:

    tips yang berguna mummy. thankssss ^^

  3. ajumohit says:

    good sharing mummy

  4. kak ieda says:

    tips2 yg menarik
    skrg nie nak dpt tidur lena akak make sure bilik harum dan menyegarkan .. ;)
    terapi terbaik kan dik

  5. daddy says:

    tips tido lena bagi susu anak..mak terus tido tak sedarkan diri langsung..tak yah susah2 ikut tips2 atas tu….adoooooooooooiiii


Leave a Reply

Current day month ye@r *