wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

2 Sep

tips dan cara elakkan perut buncit

Author:lizz

Tip ni untuk diri sebenaryer..

tapi nak share ngan uollss agar kita sama tidak buncit hehe..

Jom kita sesama elakkan buncit :

 Minumlah air masak kerana air masak tak der kalori dan dapat seimbangkan metabolisme tubuh kita

kalau boleh lakukan sit up atau senaman yang libatkan abdomen.

 Aktiviti berkebun dapat bakar 350 kalori uoolls lepas ni kena rajin sikit ler menanam pokok bunga la yek..

 Gerakan punggung seperti bermain hullahop dapat bakar kalori sebanyak 350 jugak ok..

**biasakan makan buah-buahan dan sayuran kerana ianya memberikan khasiat serat da tidak akan berubah menjadi lemak..

 

 

 

pixel tips dan cara elakkan perut buncit

4 Responses to “tips dan cara elakkan perut buncit”

  1. dana says:

    tang minum air banyak tu no prob… tang bt sit up tu ok cume lama dh tak buat heheheh…

  2. fiza says:

    kita mnum air masak 3-4 liter sehari sbb bf anak..agknya kalo tk bf anak mmpu tak eh kita nkmnum byk tu..hehe

  3. suriaamanda says:

    SA suka makan buah..bila dah beli buah…malas nak potong plak…akibatnya tersadai…suka bila orang potongkan..hehehe…sayur memang hari2 amik…cuma tgh belajar kurangkan pengambilan nasi ni…

  4. puan kutu says:

    skang ni dh kurang minum air masak la,patut rasa macam fat layer makin byk..lagi2 lepas raya.huhu..


Leave a Reply

Current day month ye@r *