wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

16 May

Selamat Hari Guru 2013

Author:lizz

8743265268 60637fa329 Selamat Hari Guru  2013

Hari ni hari guru…

Abang Uwais kemain suker…katernyer hari ni tak belajar..dia kena nyanyi..semalam dia kemain lagik cakap ngan ngan saya ” mami esok abang heppi sebab abang tak yah bawak beg gi sekolah nyanyi-nyanyi jer lepas tu balik..tak yah tulis-tulis sebab cikgu esok hari guru..

Dulu masa time tadika abang kemain lagik buat kad bagai tapi kali ni takder pulak sebab katernyer dia carik kotak art & craft mami tak jumpa…kesian…lagipun dia tak tak ingat nama cikgu baru…kater abang dia nak bagi kad kat  satu cikgu yang dah tua kesian  dia…tapi nama dia lupa…dia baik tau mami…hehe klakar abang ni…takper esok mami designkan kad k…kalo mami sempat yer bang…

Hari ni dah 4 hari abang disekolah baru…kemain seronok dia…satu perkara abang belajar kat sekolah baru setiap kali sampai kat pagar sekolah kena salam ngan cikgu memula dia malu-malu kata daddy tapi sekarang dah biasa…dia cakap kat sekolah baru kawan2 baik takder lagi kawan-kawan koyak buku…tumbuk dia…dan cikgu ok…katernyer..yang penting balik sekolah baju putih bersih kemas tak macam sekolah lama dia balik kemain comot…hehe senang maknyer basuh…

 

Ok la..

Selamat Hari Guru kepada semua cikgu-cikgu diluar sana tak kiralah cikgu aperpun janji anda semua bergelar pendidik….jasa dan pengorbanan mu  dingati dan tidak akan dilupakan…

**********

Info Hari Guru:  Tarikh Hari guru  16 Mei dipilih sebagai Hari Guru kerana pada haribulan yang sama dalam tahun 1956 Majlis Undang-Undang Persekutuan Tanah Melayu (Federal Legislative Council) telah menerima cadangan-cadangan Laporan Jawatankuasa Pelajaran (Report of the Education Committee) sebagai dasar pelajaran bagi negara kita. Dokumen tersebut yang dikenali sebagi Laporan Razak (Razak Report) telah menjadi Dasar Pelajaran Kebangsaan semenjak itu.

 

pixel Selamat Hari Guru  2013

6 Responses to “Selamat Hari Guru 2013”

  1. Kakzakie Purvit says:

    Kakak ada satu cikgu yg ajar subject ekonomi masa form 6 cute sangat. Masa tu kalau banding dgn kakaky yg kecik ni pun dia laaaagi kecik. Suara dia Lizz nak tahu macam petir kuat dan nyaring.. ingat sampai sekarang kakak dgn dia..

    Selamt Hari guru buat semua yg bergelar guru.

  2. anies says:

    SELAMAT HARI GURU!

  3. Anna says:

    selamat hari guru buat mereka yang bergelar guru :)

  4. suriaamanda says:

    Sayangnya SA dah x ingat nama2 cikgu SA..

  5. dana says:

    si abg takde suh mummy nyer cari kan hadiah utk cikgu2 nyer ke? kt opis nih mak2 sibuk cari hadiah utk cikgu2….

  6. Nafira says:

    Selamat Hari Guru Buat Semua Guru2 seluruh Malaysia..:)


Leave a Reply

Current day month ye@r *